HISTORIE A TRADICE PARFÉMŮ

HISTORIE A TRADICE PARFÉMŮ

Tradice pánských parfémů je stejně stará jako tradice parfémů dámských.salieri flacon. Název „parfém“ vznikl ze slovního spojení „per fumun“ – „skrz kouř“.


Nejstarší vůně, přímí předchůdci současných parfémů, jejichž základními složkami byly myrha a kadidlo se používaly už ve starověkých říších jako Egypt a Mezopotámie. Vůně tehdy patřily jen do vyšších vrstev společnosti. V bohatství vůní měli zálibu velcí panovníci v orientálních zemích, císaři ve staré Číně i proslulí vojevůdci starověku. Vůně zdůrazňovala jejich sílu a moc a neodmyslitelně k nim přináležela.


Magie vůní provází lidstvo od dob, kdy jsme schopni sledovat touhu po kráse, přitažlivosti a získání přízně. Parfémy, jsou složeny z esencí síly duše vůně, ve své nejčistší podobě. Od nepaměti byly parfémy vysoce ceněny a považovány za magické preparáty lásky.


V hlubinách minulosti se parfémům a vonným esencím věnovali lékaři, kněží, alchymisté, věštci. Výroba byla nákladná a složitá. Formule a výrobní postupy se úzkostlivě tajily. Parfémy byly určeny Císařům, králům a vysoce postaveným osobám.


Milovníkem parfémů, v mnohém už podobných těm současným, byl císař Napoleon, jeden z nevětších válečníků evropských dějin.


Ty nejlepší z parfémů byly vyvažovány zlatem, a převáženy po obchodních stezkách do nejvzdálenějších míst světa. Lidé věděli, že vůně je mocné afrodisiakum, které přináší splnění snů, Kleopatra díky parfému s tajným složením uhranula Césara, madam de Pompadour krále Francie, Mata Hari své okolí a Julie získala srdce Romea. Casanova svou vůní okouzloval a vítězil. Ludvík sličný podmaňoval, Jan Masaryk přitahoval, a Kenedy oslňoval. Parfém je jednou z nejsilnějších zbraní posilující sexualitu a probouzející spalující Vášně. Ti z výrobců, kteří toto tajné vědění znali byli oceňováni a váženi stejně jako ti, kteří tuto moc uměli použít. Jejich cesta životem byla šťastnější a úspěšnější, něž těch, kteří tuto sílu nepochopili a nepoužívali a je to tak dodnes.

Přihlásit se

Menu

Your cart

There are no more items in your cart